Onderwijs voor jonge ontdekkingsreizigers

De Ontdekking is een christelijke wijkschool. De school kent een hoge mate van betrokkenheid van ouders en team bij de school en de wijk. Wij werken vanuit de basiswaarden van het christelijke geloof, dit geeft ons houvast in het dagelijks handelen. Hierin is verbondenheid met- en vertrouwen hebben in elkaar een belangrijk uitgangspunt. Graag willen we als team in een positieve sfeer met kinderen en ouders aan het werk zijn waarbij we aandacht hebben voor elkaar en elkaar stimuleren om tot bloei te komen.

In het voorjaar van 2020 is de voormalige Emmaschool terug gegaan naar de Ooievaarstraat in Kampen. De school heeft daar zijn intrek genomen in prachtig, licht nieuw schoolgebouw met een nieuwe schoolnaam: CBS De Ontdekking.

De Ontdekking is een christelijke school in de buurt Hanzewijk en Greente. Ook kinderen uit omliggende wijken bezoeken de school. Op deze mooie plek in Kampen werken we met elkaar aan een toekomstgerichte school met een stevige basiskwaliteit.

Op De Ontdekking zien we de kinderen als jonge ‘ontdekkingsreizigers’ die iedere dag mogen leren over zichzelf en de wereld om hen heen. We geven hierbij de kinderen een perspectief vanuit de christelijke basiswaarden. We stimuleren op De Ontdekking om open te staan voor elkaar en te ontdekken wie de ander is en we waarderen hierin de verschillen!

Ouders en school zijn in verbinding om de ‘ontdekkingsreis’ van ieder kind tijdens de basisschoolperiode te ondersteunen en te begeleiden. We geloven erin dat de samenwerking tussen school en ouders/verzorgers nodig is om ieder kind zich zo optimaal mogelijk te laten ontwikkelen. Ieder kind is anders, dus ook deze samenwerking is bij ons op school maatwerk!

We vinden het belangrijk om de kinderen in de school vaardigheden aan te leren die hen sterk maakt voor de toekomst, belangrijk zijn hierin eigenaarschap en samenwerken. We ontwikkelen ons naar een school met toekomstgericht onderwijs waarbij we in ons aanbod uitgaan van verschillen. Ieder kind is anders, graag willen wij ontdekken wie jij bent en we gaan van daaruit aan de slag!

Keertje kijken bij IKC Ontdekking?

Hoe kunnen wij je helpen?

Je bericht is succesvol verzonden

Er ging iets mis, probeer het later opnieuw

Je bent nog een paar velden vergeten, check je ze nog even?