IKC Ontdekking biedt peuteropvang aan. We zijn geopend op maandag tot en met donderdagochtend van 8.25 tot 12.25 uur tijdens de schoolweken. Kinderen kunnen komen op maandag en woensdag of op dinsdag en donderdag. In de 12 vakantieweken is de peuteropvang gesloten.

VVE-indicatie
Heeft een kind een (grote kans op een) onderwijsachterstand? Dan kan het consultatiebureau een VVE-indicatie afgeven waardoor een kind vier ochtenden in de week naar de peuteropvang kan. Omdat onze peuteropvang VVE-gecertificeerd is, krijgt je kind (met of zonder VVE-indicatie) volop de mogelijkheid om zich te ontwikkelen.

Ontwikkeling
Kinderen leren en ontwikkelen door middel van spel, beweging, het gebruik van hun zintuigen en ervaringen opdoen. Het is essentieel dat peuters zich veilig en geborgen voelen om optimaal te kunnen groeien. Daarom besteden we veel zorg en tijd aan het creëren van een veilige en vertrouwde omgeving voor hen.

Dagprogramma
Nadat de kinderen zijn gebracht, begint de ochtend met vrij spel. De kinderen hebben dan de vrijheid om zelf een activiteit te kiezen, zoals spelen in de huishoek of een puzzel maken. Daarna komen we samen voor een gezamenlijke activiteit die past bij het thema. Rond half 11 is het tijd voor een gezamenlijk fruit- en drinkmoment. Vervolgens gaan we naar buiten of naar het speellokaal voor verdere activiteiten. Voor we het weten, is de ochtend alweer voorbij!

Kiezen voor IKC Ontdekking

Daarom opvang bij ons

Wij zien elke kinderfase als een prachtige periode, waarin iemand mag groeien, beleven en ontdekken. Het thuisgevoel dat kinderen bij ons ervaren, is hiervoor een stevige basis. Op de website van IRIS Opvang lees je er meer over.

Kom je een keer
bij ons kijken?